7, Prosinec 2022
Informace: GRACO XP50-HF™, XP70-HF™ vícesložkové stříkací zařízení s vysokým průtokem  =  TECHNOLOGIE HIGH-FLOW
TECHNOLOGIE HIGH-FLOW
Vícesložkové stříkací zařízení GRACO se ukázaly jako vysoce účinné při čerpání, míchání a rozprašování široké škály ochranných nátěrů. Schopnost mísit komponenty v rámci stříkacího systému, spíše než ručně míchat komponenty před přidáním směsi do systému, zlepšila kvalitu a snížila pracnost pro většinu firem v mnoha průmyslových odvětvích.

Ještě více výhod lze nyní dosáhnout přidáním schopností mimořádně vysokého průtoku vícesložkových stříkacích zařízeních. Řada stříkacích zařízení GRACO XP50s-hf™ a XP70s-hf™ využívá výkonný vzduchový motor XL10000, vysoce výkonné ohřívače a vyhřívané nádrže což Vám umožní dokončit velké a náročné zakázky rychleji a navíc s menším opotřebením Vašeho stříkacího zařízení

ÚSPORA ČASU A PRÁCE
Vícesložkové stříkací zařízení GRACO XP50 a XP70 jsou navrženy tak, aby zpracovávaly vysoce viskózní nátěry s až 100% obsahem pevných látek. Pro mimořádně velké projekty, které vyžadují velké stříkací trysky nebo více pistolí využijte nová stříkací zařízení GRACO XP50s-hf™, GRACO XP70s-hf™ (SKID-HIGH FLOW), která umožňují stejné vícesložkové stříkání navíc s mimořádně vysokou kapacitou průtoku.

ZAHŘÍVÁNÍ A MÍCHÁNÍ
Dvě vyhřívané nádrže pomáhají předpřipravit komponenty, udržovat optimální teplotu a viskozitu pro efektivnější aplikaci. Topidla s vyšším příkonem (5 400 W) navíc poskytují nejrychlejší dobu zahřívání. Nižší tlaková ztráta v systému umožňuje, aby byly nástřiky nanášeny při nižších tlacích než kdykoli předtím.

Místo toho, abyste trávili dlouhý čas mícháním komponentů a zabývali se materiály s krátkou dobou zpracovatelnosti, tak se můžete soustředit na nanášení nástřiků a nechat Vaše stříkací zařízení, aby se mícháním za Vás průběžně zabývalo.

Přidání motoru XL10000 a související technické inovace poskytují větší průtokovou kapacitu a možnost stříkat pomocí více pistolí nebo větších velikostí trysek.
XP50s-hf™ může poskytovat tlak až 345 bar a dodávat 15 litrů za minutu, zatímco XP70s-hf™ může poskytovat tlak až 500 bar a dodávat 11 litrů za minutu. Stručně řečeno s vyššími průtoky může být více práce dokončeno rychleji.
SNÍŽENÉ NÁKLADY NA ÚDRŽBU
Stříkací zařízení GRACO XPs-hf™ mohou také snížit náklady na údržbu. Namísto provozu míchaného materiálu A a B, který se vytvrzuje prostřednictvím konstrukce čerpadla jsou materiály A a B v systému odděleny což zvyšuje životnost čerpadla a snižuje náklady na těsnění, písty čerpadel, válce čerpadel a další díly. Protože materiál v čerpadlech chemicky nereaguje, snižuje se opotřebení a prodlužuje se tak životnost čerpadel. Všechny díly jsou skladovány a dodávány z centrálních skladů GRACO, takže pokud je potřeba náhradní díl, tak lze prostoje většiny koncových uživatelů minimalizovat.

VÝHODY VYSOKÉ KVALITY
Míchání komponentů poskytuje konzistentnější kvalitu materiálu. Namísto spoléhání se na ruční míchání, které může být náchylné k chybným měřením a dohadům jsou směsi přesně kontrolovány. Zahřáté složky mohou být smíchány a aplikovány konzistentně, protože materiál je v okamžiku, kdy je nanášen vždy čerstvý na rozdíl od smíchané šarže materiálů, které spolu zákonitě reagují a blíží se době zpracovatelnosti v předem namíchané nádobě.

Díky vyššímu jmenovitému tlaku a možnosti přesunout směšovací bod do vzdáleného směšovače, může systém zpracovávat vysoce viskózní materiály prostřednictvím dlouhých hadic což obsluhujícím pracovníkům umožňuje přístup k těžko dostupným místům při zachování stálých průtoků a tlaků. Velké projekty, jako jsou potrubí, železniční vozy, ropné nádrže atd. mohou být lakovány rychle a v konzistentní kvalitě, přičemž více pracovníků aplikuje přesně kontrolované směsi. Zásobníky mohou obsahovat až 95 litrů nátěrových komponentů, což snižuje počet zastavování a časté doplňování dalších komponentů. Poměry míchání lze upravit výměnou jednoho nebo dvou spodních čerpadel pro dosažení standardních poměrů v rozsahu od 1:1 do 4:1.

FAKTORY VZTAHUJÍCÍ SE K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ
Systémy XP-HF™ také nabízejí několik výhod pro životní prostředí. Čerpadlo rozpouštědla zapojené do systému pomáhá při čištění především svým technickým provedením a minimalizuje tak odpad. Toto čerpadlo umožňuje vypláchnutí namíchaného materiálu z hadice na mísícím místě za strojem, zásobníky není nutné vyplachovat pokud bude systém následující den nebo i po delší přestávce znovu používán. U ručně míchaných systémů může docházet ke značnému plýtvání když je smíchaný materiál na konci dne jednoduše vyhozen.

Spolu se sníženým objemem proplachované směsi je zapotřebí méně čisticího rozpouštědla čímž se snižuje množství těkavých organických sloučenin (VOC) vnášených do zemské atmosféry. Snížené požadavky na rozpouštědla Vám také snižují náklady.

Při zohlednění všech výhod – úspora práce, snížení údržby, zlepšení kvality a environmentální faktory – to vše jsou stříkací zařízení GRACO XP-HF™, které stále zvyšují laťku v nanášení vysoce viskózních ochranných nátěrů.

Nástroje Vaší technické podpory


Získejte bližší informace: GRACO XP50-HF™, XP70-HF™ vícesložkové stříkací zařízení s vysokým průtokem = technologie HIGH-FLOW

Prospekt: GRACO XP XM - prospekt

Servisní manuál: GRACO XPs-hf™ - servisní manuál

Servisní manuál:GRACO XP-hf™ - servisní manuál

Více v Eshopu: XP35, XP50, XP70, XM PFP

Pro další informace kontaktujte naše specialisty:

Čechy: Milan Pimpl - 702 131 988, milan.pimpl@mediacz.cz
Morava: Vojtěch Kajzar – 606 724 826, vojtech.kajzar@mediacz.cz

Team Media CZ je Vám plně k dispozici.